خواص و ارزش غذایی پرتقال

خواص و ارزش غذایی پرتقال

پرتقال میوه ای از خانواده مرکبات است که زادگاه اصلی آن سرزمین های چین و هند است.

نام پرتقال :

در قرن ۱۱ میلادی ایتالیایی ها پرتقال ایرانی که تلخ مزه بود. به اروپا بردند.و این میوه را در آن جا کشت کردند.
چهار قرن بعد تاجران پرتغالی نوع شیرین این میوه را از هندوستان وارد اروپا کردند.
این امر باعث شد تا همین امروز در بسیار شاهد تشابه اسمی بین نام و کشور پرتغال باشد.
واژه اصلی پرتقال در اصل نارنگ بوده که از ریشه سانسکریت دارد و معادل فارشی اش نارنج است.

خواص و ترکیبات :

در واقع میوه پرتقال بمب ویتامین C است.که البته باید توجه داشت این خواص در اثر گرما یا سرما زیاد از بین میرود.
از ایندر زمینه های آرایشی و  بهداشتی بسیار زیاد استفاده می شود.در صنعت عطر سازی این کالا بسیار مصرف بالایی دارد.

خواص خوراکی :

این میوه ضد اسپاسم،تصیفه کننده خون،ضد سم، از بین برنده عفونت،ادرار آور،نرم کننده سینه و ضد تهوع است.
این میوه تب را به شدت کاهش می دهد و روند بهبودی بیماری سرماخوردگی را سرعت می بخشد.
طبق تحقیقاتی در سوئد،دانشمندان دریافتند خوردن پرتقال باعث جلوگیری از سرطان خون و لوزالمعده می شود.

چگونگی مصرف پرتقال :

همان طور که می توانید این میوه  سرشار  از ویتامین C است.
پس آب آن همراه غذا های  گوشتی می تواند باعث جذب بهتر آهن شود و به روند جلوگیری از کم خونی کمک کند.
مصرف این میوه به افراد باردار و کسانی که از کم خونی رنج می برند به شدت توصیه می شود.
و در مقابل افرادی که غلظت خون،زخم معده،فشار خون بالا و بیماری قلبی دارند.
باید حداقل ۲ ساعت بعد از صرف وعده های اصلی از این میوه استفاده نمایند.

چه زمان و چه مقدار مصرف کنیم ؟

خوردن چهار عدد از این میوه با اندازه  متوسط یا دو لیوان آبمیوه آن برای انسان ضرری ندارد اما اگر از این حد تجاوز کند ممکن است باعث رفلاکس و سوزش معده شود.
خوردن این میوه در هیچ زمانی از روز اشکال ندارد اما بهتر صبح و هنگام صبحانه میل شود زیرا باعث شادابی و تمرکز بیشتر حواس در طول روز میشود.

Share this post

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *